Cupcakes s čokoladnim ganacheom

sastojci

Cupcakes:

  • 100 g brašna
  • 40 g kakao praha
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • 100 g maslaca
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 100 ml mlijeka

Čokoladni ganache:

  • 75 g tamne čokolade
  • 120 ml vrhnja za šlag

Za dekoraciju:

  • 50 g čokolade
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • šarene mrvice za posipanje

Način pripreme

01

Za cupcakes odvojeno spojite sve suhe sastojke.

02

Otopite maslac, dodajte jaja i ekstrakt vanilije te dobro promiješajte. Spojite sa suhim sastojcima i dodajte mlijeko, miješajte dok se sve dobro ne sjedini.

03

Pecite u pripremljenom kalupu za muffine u prethodno ugrijanoj pećnici na 180 °C, oko 20 minuta.

04

Za ganache, zagrijte vrhnje netom do vrenja i prelijte preko nasjeckane čokolade, pokrijte i ostavite 3 - 4 minute, lagano promiješajte i ostavite u hladnjaku 15-ak minuta da se ohladi. Gotove ohlađene muffine punite ganacheom špricom ili žličicom.

05

Za dekoraciju otopite 50 g čokolade i umiješajte u 250 ml vrhnja za šlag te dobro izmiješate mikserom. Treba biti dosta čvrsto da se dekoraterskom vrećicom može nanijeti na muffin.

podijeli