sastojci
- 2 kruške
- 2 banane
- 1 žlica limunova soka
- 1 vanilin šećer
- 100 g šećera
- 40 g oštrog brašna
- prstohvat soli
- 0.5 žličice cimeta
Posip:
- 80 g zobenih pahuljica
- 60 g tamne čokolade
- 30 g brašna
- 100 g smeđeg šećera
- 0.25 žličice cimeta
- 60 g maslaca
- 6 kuglica sladoleda od vanilije
Način pripreme
Kruške ogulite i narežite na kockice, pospite vanilin šećerom i nakapajte limunovim sokom. Dodajte narezane banane i brašno pomiješano sa šećerom, soli i cimetom. Sve dobro promiješajte i rasporedite u maslacem premazane posudice za pečenje (Ø 10 cm; oko 6 porcija) te smjesu pritisnite žlicom.
Brašno i hladan maslac narezan na listiće razmrvite. Dodajte smeđi šećer, zobene pahuljice, nasjeckanu čokoladu i cimet pa električnim mikserom promiješajte da smjesa ostane mrvičasta. Rasporedite je po smjesi u posudicama i pecite na 180 °C oko 40 min. Nakon 30 min prekrijte papirom za pečenje da površina ne bude prepečena.
Crumble ohladite i svaku porciju poslužite s kuglicom sladoleda od vanilije.