Crumble s kruškom, bananom i čokoladom

sastojci

  • 2 kruške
  • 2 banane
  • 1 žlica limunova soka
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g šećera
  • 40 g oštrog brašna
  • prstohvat soli
  • 0.5 žličice cimeta
  • 80 g zobenih pahuljica
  • 60 g tamne čokolade
  • 30 g brašna
  • 100 g smeđeg šećera
  • 0.25 žličice cimeta
  • 60 g maslaca
  • 6 kuglica sladoleda od vanilije

Način pripreme

01

Kruške ogulite i narežite na kockice, pospite vanilin šećerom i nakapajte limunovim sokom. Dodajte narezane banane i brašno pomiješano sa šećerom, soli i cimetom. Sve dobro promiješajte i rasporedite u maslacem premazane posudice za pečenje (Ø 10 cm; oko 6 porcija) te smjesu pritisnite žlicom.

02

Brašno i hladan maslac narezan na listiće razmrvite. Dodajte smeđi šećer, zobene pahuljice, nasjeckanu čokoladu i cimet pa električnim mikserom promiješajte da smjesa ostane mrvičasta. Rasporedite je po smjesi u posudicama i pecite na 180 °C oko 40 min. Nakon 30 min prekrijte papirom za pečenje da površina ne bude prepečena.

03

Crumble ohladite i svaku porciju poslužite s kuglicom sladoleda od vanilije.

podijeli

Proizvodi iz recepta