Crumble s jabukama i sladoledom od vanilije

sastojci

  • 600 g S-BUDGET jabuka
  • 180 g S-BUDGET maslaca
  • 100 g raženog brašna
  • 180 g S-BUDGET šećera
  • 100 g mljevenih oraha
  • 100 ml S-BUDGET soka od jabuka
  • 1 g cimeta u prahu
  • 300 ml S-BUDGET sladoleda od vanilije

Način pripreme

01

Napravite mrvičasto tijesto od 100 g maslaca, 100 g raženog brašna, 100 g šećera i 100 g mljevenih oraha. U posudi za pečenje na masnom papiru rasporedite tijesto i pecite 10 minuta u pećnici predgrijanoj na 180 °C.

02

Dok se tijesto peče, naribajte jabuke i pirjajte ih na 80 g maslaca uz dodatak šećera; podlijte u dva navrata sokom od jabuka. Tople keksiće trgajte rukom, stavljajte u čaše, dodajte pire od jabuka, po želji još koji komadić keksa, pospite cimetom, na vrh dodajte kuglicu sladoleda i odmah poslužite.

Umjesto u pire, jabuke narežite na kockice pa pecite sve u velikoj posudi za pečenje.

podijeli