Cream flam

Ukupno trajanje
60
Min

sastojci

  • 0.5 l mlijeka
  • 4 jaja
  • 80 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 0.5 limuna
  • 200 g šećera za karamel
  • 150 g džema od malina

Način pripreme

01

U širokoj posudi debljeg dna karamelizirajte šećer do željene boje karamela. Ulijte karamel na dno posudica u kojima ćete peći i pustite da se hladi. Dodajte u mlijeko vanilin šećer i zakipite.

02

Miksajte jaja i šećer, dodajte prstohvat soli, zalijte kipućim mlijekom, umiješajte ribanu limunovu koricu. Smjesu ulijte u posude s karamelom i stavite u vodenu kupelj, sve ubacite u pećnicu zagrijanu na 150 °C 45 minuta.

03

Dobro ohladite, odvojite od stijenke posude, poklopite tanjurom i okrenite. Poslužite uz džem od malina.

04

Savjet:Umjesto džema od malina možete koristiti bilo koji drugi voćni okus.

podijeli

Proizvodi iz recepta