sastojci
- 0.5 l mlijeka
- 4 jaja
- 80 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 prstohvat soli
- 0.5 limuna
- 200 g šećera za karamel
- 150 g džema od malina
Način pripreme
U širokoj posudi debljeg dna karamelizirajte šećer do željene boje karamela. Ulijte karamel na dno posudica u kojima ćete peći i pustite da se hladi. Dodajte u mlijeko vanilin šećer i zakipite.
Miksajte jaja i šećer, dodajte prstohvat soli, zalijte kipućim mlijekom, umiješajte ribanu limunovu koricu. Smjesu ulijte u posude s karamelom i stavite u vodenu kupelj, sve ubacite u pećnicu zagrijanu na 150 °C 45 minuta.
Dobro ohladite, odvojite od stijenke posude, poklopite tanjurom i okrenite. Poslužite uz džem od malina.
Savjet:Umjesto džema od malina možete koristiti bilo koji drugi voćni okus.