Craquelini s karamel kremom

Ukupno trajanje
90
Min

sastojci

  • 200 g brašna
  • 250 ml vode
  • 100 g maslaca
  • 165 g šećera
  • 2 g soli
  • 4-5 jaja
  • 50 ml mlijeka
  • 350 ml vrhnja za šlag
  • 80 g šećera u prahu

Način pripreme

01

Zagrijte maslac, sol, 15 g šećera i vodu, zakipite, maknite s vatre, dodajte brašno, miješajte pjenjačom, a zatim kuhačom da nema grudica, vratite 1 – 2 minute na vatru, miješajte dok se tijesto ne odvaja od stjenke posude i nastane kugla.

02

Ostavite da se tijesto hladi 10 – 15 minuta, a zatim dodajte jedno po jedno jaje, miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.

03

Ohladite tijesto do kraja, prebacite u slastičarsku vrećicu i špricajte na masni papir hrpice promjera 3 cm, ostavite između svake razmak 3 – 4 cm. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C do zlatnožute boje (oko 10 – 15 minuta).

04

U širokoj posudi debljeg dna karamelizirajte 150 g šećera, zalijte karamel mlijekom, zatim s 200 ml vrhnja, miješajte da se karamel otopi, hladite na temperaturu od 18 °C. Istucite preostalo vrhnje u šlag. Umiješajte šlag u ohlađeni karamel, kremu prebacite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom. Odrežite ohlađenom tijestu kapice, napunite kremom, poklopite i pospite šećerom u prahu.

podijeli

Proizvodi iz recepta