sastojci
- 200 g brašna
- 250 ml vode
- 100 g maslaca
- 165 g šećera
- 2 g soli
- 4-5 jaja
- 50 ml mlijeka
- 350 ml vrhnja za šlag
- 80 g šećera u prahu
Način pripreme
Zagrijte maslac, sol, 15 g šećera i vodu, zakipite, maknite s vatre, dodajte brašno, miješajte pjenjačom, a zatim kuhačom da nema grudica, vratite 1 – 2 minute na vatru, miješajte dok se tijesto ne odvaja od stjenke posude i nastane kugla.
Ostavite da se tijesto hladi 10 – 15 minuta, a zatim dodajte jedno po jedno jaje, miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
Ohladite tijesto do kraja, prebacite u slastičarsku vrećicu i špricajte na masni papir hrpice promjera 3 cm, ostavite između svake razmak 3 – 4 cm. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C do zlatnožute boje (oko 10 – 15 minuta).
U širokoj posudi debljeg dna karamelizirajte 150 g šećera, zalijte karamel mlijekom, zatim s 200 ml vrhnja, miješajte da se karamel otopi, hladite na temperaturu od 18 °C. Istucite preostalo vrhnje u šlag. Umiješajte šlag u ohlađeni karamel, kremu prebacite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom. Odrežite ohlađenom tijestu kapice, napunite kremom, poklopite i pospite šećerom u prahu.