sastojci
- 500 g brašna
- 250 g omekšalog maslaca
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prstohvat soli
- 5 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 30 g čokolade u prahu
- 125 ml mlijeka
- 80 g grubo sjeckanih oraha
- 80 g grubo sjeckanih badema
- 80 g grubo sjeckanih lješnjaka
- 100 g sušenih brusnica
- 5 g cimeta
- 0.5 g mljevenog klinčića
- 0.5 g mljevenog anisa
Izvana:
- 150 g čokolade sa 72 % kakaa
- 150 ml vrhnja za šlag
- 1 žlica maslinovog ulja
- 20 g čokolade u prahu za posipanje
Način pripreme
01
Pjenasto miksajte omekšali maslac, dodajte sol, šećer i vanilin šećer, dalje miksajte, dodajte jedno po jedno jaje, miksajte, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i čokoladom u prahu, cimet, klinčić, anis i mlijeko. Na kraju umiješajte sjeckane orahe, bademe, lješnjake i brusnice.
02
Kalup namažite maslacem, pospite oštrim brašnom, prebacite tijesto, pecite na 170 °C 40 - 50 minuta. Pustite da se kolač ohladi pa ga izvadite iz kalupa.
03
Napravite ganache, zagrijte vrhnje za šlag, dodajte natrganu čokoladu, miješajte da se čokolada otopi, na kraju umiješajte žlicu maslinovog ulja.
04
Prelijte kolač čokoladnim ganacheom, odložite da se stegne.
05
Prije posluživanja pospite čokoladom u prahu.