Čokoladni trokuti s višnjama i šlagom

sastojci

Biskvit:

  • 130 g maslaca
  • 150 g šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera
  • 4 jaja
  • 100 g oštrog brašna
  • 0.5 praška za pecivo
  • 100 g mljevenih badema
  • 50 g čokolade u prahu

Nadjev:

  • 1 staklenka kompota od višanja
  • 30 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 60 ml maraskina
  • 40 g gustina
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 1-2 listića želatine

Glazura:

  • 150 g tamne čokolade
  • 100 g maslaca
  • 50 ml slatkog vrhnja
  • Za ukrašavanje
  • 50 g bijele čokolade
  • 10 ml vrhnja za šlag
  • 20 g kokosovog brašna
  • Trokutasti kalup 35 x 5 x 7 cm

Način pripreme

01

Miksajte omekšali maslac i šećer, dodajte jedan po jedan žumanjak, nastavite miksati, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Umiješajte ručno mljevene bademe i na kraju snijeg od bjelanjaka. Podijelite tijesto na dva dijela, u jedan dio umiješajte čokoladu. Ulijte biskvite u maslacem namazanom i brašnom posutom kalupu. Pećnicu zagrijte na 180 °C i pecite oko 30 minuta.

02

Višnje ocijedite, sok zagrijte, umiješajte šećer, vanilin šećer, maraskino i gustin razmućen s 2 žlice soka, kratko prokuhajte i dodajte višnje, ostavite da se nadjev hladi. Namočite listiće želatine u hladnoj vodi. Odvojite 50 ml vrhnja za šlag, zagrijte, dodajte ocijeđenu želatinu, maknite s vatre, miješajte da se želatina otopi, hladite. Tucite preostalo vrhnje u šlag, dodajte želatinu.

03

Obložite trokutasti kalup za kolače prozirnom folijom. Kose stranice obložite trakom čokoladnog biskvita (35 x 5 cm). Na dno stavite šlag, zatim višnje, poklopite trakom žutog biskvita, poškropite maraskinom pa ponovite redom šlag, višnje, biskvit i tako do vrha kalupa. Odložite u hladnjak da se dobro stegne.

04

Zagrijte vrhnje za šlag, dodajte natrganu čokoladu, miješajte da se čokolada otopi. Maknite s vatre i umiješajte kockice maslaca, miješajte da se ujednači. Kolač izvadite iz kalupa, prelijte čokoladom, vratite u hladnjak. Rastopite bijelu čokoladu u malo vrhnja, ohladite, stavite u slastičarsku vrećicu, dekorirajte tortu, pospite kokosovim brašnom.

Gustin razmutite u hladnom soku iz kompota koji ste prethodno ostavili sa strane kako se ne bi stvorile grudice.

podijeli

Proizvodi iz recepta