Čokoladni tartovi s kruškama

sastojci

Tijesto:

  • 150 g glatkog brašna
  • 100 g oštrog brašna
  • 20 g kakaa
  • prstohvat soli
  • 60 g šećera u prahu
  • 125 g maslaca
  • 1 jaje

Krema ganache:

  • 300 g tamne čokolade
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 1 vanilin šećer
  • 50 g šećera
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 1-2 kruške
  • 1 žlica soka od limuna
  • 0.25 žličice cimeta
  • 50 g pinjola
  • 40 g listića badema

Način pripreme

01

Brašnu dodajte kakao, sol, šećer u prahu i na listiće narezan hladan maslac. Razmrvite smjesu, dodajte jaje i zamijesite tijesto, po potrebi dodajući hladne vode. Ostavite u hladnjaku oko 30 min.

02

Tijesto tanko razvaljajte, izrežite krugove promjera 10-12 cm i stavite u kalupe za košarice ili mini pite tako da obložite i obod. Tijesto izbodite vilicom i na njega stavite papir za pečenje te po tome pospite grah (da se tijesto ne diže). Pecite na 180 °C  10 min. Maknite papir s grahom. Krušku narežite na ploške, pospite cimetom i nakapajte limunom.

03

Jaje, žumanjak, vanilin šećer i šećer pjenasto izmiješajte. Slatko vrhnje zagrijte do vrenja i njime prelijte natrganu čokoladu. Miješajte da se čokolada rastopi i da dobijete glatku smjesu. Žlicu po žlicu umiješajte u pripremljena jaja. Čokoladnu kremu rasporedite u prhke košarice, na to stavite ploške kruške i pecite na 160°C oko 15 minuta.

04

Čokoladne tartove pospite poprženim pinjolima i listićima badema te nakon 10 min izvadite iz kalupa i ostavite na rešetki da se ohlade, a zatim stavite u hladnjak.

podijeli

Proizvodi iz recepta