sastojci
- 250 g mljevenih čokoladnih keksa
- 100 g maslaca
- 200 g čokolade sa 72 % kakaa
- 400 ml vrhnja za šlag
- 800 g jagoda
- 80 g sjeckanih pistacija
- cvijet soli
Način pripreme
U mljevene čokoladne kekse dodajte otopljeni maslac, dobro promiješajte i utisnite u duguljast kalup obložen masnim papirom, odložite u hladnjak da se podloga stegne. U međuvremenu očistite, operite i osušite jagode.
Zagrijte vrhnje za šlag, dodajte natrganu čokoladu, maknite s vatre, miješajte da se čokolada otopi. Izlijte ganache na podlogu, rasporedite po površini jagode, odložite u hladnjak na nekoliko sati.
Prije posluživanja kolač pospite sjeckanim pistacijama i zrncima cvijeta soli.
Sol i čokolada odlično se slažu, ali pazite da ne pretjerate jer će do izražaja više doći sol.