sastojci

  • 250 g mljevenih čokoladnih keksa
  • 100 g maslaca
  • 200 g čokolade sa 72 % kakaa
  • 400 ml vrhnja za šlag
  • 800 g jagoda
  • 80 g sjeckanih pistacija
  • cvijet soli

Način pripreme

01

U mljevene čokoladne kekse dodajte otopljeni maslac, dobro promiješajte i utisnite u duguljast kalup obložen masnim papirom, odložite u hladnjak da se podloga stegne. U međuvremenu očistite, operite i osušite jagode.

02

Zagrijte vrhnje za šlag, dodajte natrganu čokoladu, maknite s vatre, miješajte da se čokolada otopi. Izlijte ganache na podlogu, rasporedite po površini jagode, odložite u hladnjak na nekoliko sati.

03

Prije posluživanja kolač pospite sjeckanim pistacijama i zrncima cvijeta soli.

Sol i čokolada odlično se slažu, ali pazite da ne pretjerate jer će do izražaja više doći sol.

podijeli

Proizvodi iz recepta