sastojci
- 3 jaja
- 110 g šećera
- 100 g čokolade sa 72 % kakaa
- 90 g maslaca
- 35 g brašna
- 1 žlica kakaa u prahu
- 1 žlica punomasnog mlijeka
Način pripreme
Miksajte jaja i šećer.
Rastopite čokoladu na pari, dodajte maslac i miješajte dok se maslac ne rastopi. Ohladite i dodajte u jaja i šećer. Potom dodajte brašno, kakao i mlijeko pa dobro promiješajte.
Četiri posudice za soufflé ili limene kalupe premažite maslacem, pospite brašnom, napunite smjesom i držite jedan sat u zamrzivaču.
Potom ih stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 220 °C da se peku 10 – 15 minuta, dok se vanjski sloj ne ispeče, a sredina ostane mekana.
Kad se malo ohladi u kalupu, izvadite i poslužite s preljevom od čokolade i naribanom čokoladom.
Ako ga duže zamrznete, soufflèće imati mekšu sredinu, a ovisno o pećnici, pečenje može trajati 11 – 13 minuta.