Čokoladni soufflè

sastojci

  • 3 jaja
  • 110 g šećera
  • 100 g čokolade sa 72 % kakaa
  • 90 g maslaca
  • 35 g brašna
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • 1 žlica punomasnog mlijeka

Način pripreme

01

Miksajte jaja i šećer. 

02

Rastopite čokoladu na pari, dodajte maslac i miješajte dok se maslac ne rastopi. Ohladite i dodajte u jaja i šećer. Potom dodajte brašno, kakao i mlijeko pa dobro promiješajte. 

03

Četiri posudice za soufflé ili limene kalupe premažite maslacem, pospite brašnom, napunite smjesom i držite jedan sat u zamrzivaču. 

04

Potom ih stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 220 °C da se peku 10 – 15 minuta, dok se vanjski sloj ne ispeče, a sredina ostane mekana.

05

Kad se malo ohladi u kalupu, izvadite i poslužite s preljevom od čokolade i naribanom čokoladom.

Ako ga duže zamrznete, soufflèće imati mekšu sredinu, a ovisno o pećnici, pečenje može trajati 11 – 13 minuta.

podijeli

Proizvodi iz recepta