Semifreddo Cake - ice cream with chocolate sauce and peanut (semi-frozen dessert)
Copyright (c) 2017 Alp Aksoy/Shutterstock. No use without permission.

Čokoladni semifreddo

Ukupno trajanje
45
Min

sastojci

  • 3 jaja
  • 80 g šećera
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 250 g tamne čokolade
  • 500 ml vrhnja za šlag

Za preljev:

  • 100 g tamne čokolade
  • 1 žlica suncokretova ulja
  • 1 žličica meda

Za posipanje:

  • 20 g pistacija

Način pripreme

01

U vatrostalnoj ili metalnoj zdjeli mikserom mutite jaja i šećer 3 minute.

02

U drugom loncu zagrijte vodu pa na njega stavite zdjelu s jajima pazeći da dno zdjele ne dodiruje vodu u loncu.

03

Kuhajte smjesu na pari i neprestano miješajte pjenjačom dok se smjesa ne zgusne, 8-10 minuta.

04

Natrgajte 250 g tamne čokolade i rastopite je na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Dodajte rastopljenu čokoladu u zdjelu s jajima, promiješajte i maknite s vatre. Dodajte ekstrakt vanilije i ostavite smjesu da se hladi, a u međuvremenu prozirnom folijom obložite duguljasti kalup.

05

Kad se smjesa ohladi u nju umiješajte tučeno vrhnje za šlag.

06

Izlijte smjesu u pripremljeni kalup te hladite u zamrzivaču minimalno 6 sati.

07

Pripremite preljev. Na pari ili u mikrovalnoj pećnici rastopite 100 g čokolade, dodajte suncokretovo ulje i med te promiješajte.

08

Kad se semifreddo dobro ohladi i postane čvrst, pažljivo ga izvadite iz kalupa, uklonite prozirnu foliju, a semifreddo prelijte pripremljenim čokoladnim preljevom i pospite nasjeckanim pistacijama.

podijeli