Čokoladni puding od riže


sastojci

  • 100 g riže Arborio
  • prstohvat soli
  • 300 ml mlijeka
  • 300 ml vrhnja
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 mahuna vanilije (ili 1 vanilin šećer)
  • 100 g čokolade
  • 120 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 1 žličica cimeta u prahu

Način pripreme

01

Rižu isperite, stavite da se kuha u 240 ml vrele vode i dodajte malo soli. Kuhajte na laganoj vatri dok voda gotovo ne ispari (10 minuta) i povremeno promiješajte.

02

U drugu posudu ulijte mlijeko i slatko vrhnje, dodajte šećer, ostrugane sjemenke i mahunu vanilije pa zagrijte do vrenja i ostavite sa strane dok pripremate rižu.

03

Izvadite štapić vanilije, prelijte sadržaj preko riže i pirjajte na laganoj vatri, uz miješanje, da dobijete kremasti puding (15 minuta). Zatim dodajte usitnjenu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Puding izlijte u posude da se ohladi, a potom ih stavite u hladnjak.

04

Prije posluživanja napravite šlag i poslužite uz puding posut cimetom.

podijeli

Proizvodi iz recepta