sastojci
- 100 g riže Arborio
- prstohvat soli
- 300 ml mlijeka
- 300 ml vrhnja
- 50 g smeđeg šećera
- 1 mahuna vanilije (ili 1 vanilin šećer)
- 100 g čokolade
- 120 ml slatkog vrhnja za šlag
- 1 žličica cimeta u prahu
Način pripreme
Rižu isperite, stavite da se kuha u 240 ml vrele vode i dodajte malo soli. Kuhajte na laganoj vatri dok voda gotovo ne ispari (10 minuta) i povremeno promiješajte.
U drugu posudu ulijte mlijeko i slatko vrhnje, dodajte šećer, ostrugane sjemenke i mahunu vanilije pa zagrijte do vrenja i ostavite sa strane dok pripremate rižu.
Izvadite štapić vanilije, prelijte sadržaj preko riže i pirjajte na laganoj vatri, uz miješanje, da dobijete kremasti puding (15 minuta). Zatim dodajte usitnjenu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Puding izlijte u posude da se ohladi, a potom ih stavite u hladnjak.
Prije posluživanja napravite šlag i poslužite uz puding posut cimetom.