Čokoladni mousse

sastojci

  • 300 g mliječne čokolade
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 2 žlice likera od naranče
  • 2 jaja

Način pripreme

01

Čokoladu natrgajte na kockice i zajedno sa 100 ml slatkog vrhnja zagrijavajte na vodenoj pari da se otopi.

02

Za to vrijeme istucite čvrst snijeg od bjelanjaka i umiješajte šećer u prahu. Preostalo slatko vrhnje istucite u šlag.

03

Vruću čokoladu maknite s pare i umiješajte žumanjke i liker. U mlaku čokoladnu smjesu dodajte šlag, a zatim snijeg od bjelanjaka i lagano izmiješajte.

04

Kremu rasporedite u zdjelice (ili čaše) za posluživanje i nekoliko sati držite u hladnjaku.

05

Poslužite hladni mousse uz tučeno vrhnje i posut komadićima čokolade.

podijeli

Proizvodi iz recepta