Pieces of chocolate cake with icing, strawberry, blueberry and mint on a plate
Copyright (c) 2014 Sky Motion/Shutterstock. No use without permission.

Čokoladni kolač s mileramom i voćem

sastojci

  • 180 g maslaca
  • 180 g tamne čokolade
  • 120 g glatkog brašna
  • 40 g kakaa u prahu
  • 4 jaja
  • 200 g smeđeg šećera

Krema:

  • 350 ml milerama
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 20 g vanilin šećera

Dodatno:

  • 200 g jagoda
  • 100 g borovnica
  • 10 listova mente

Način pripreme

01

Ugrijte pećnicu na 180 °C. Manji četvrtasti kalup obložite papirom za pečenje.

02

U mikrovalnoj pećnici ili na pari otopite maslac i čokoladu. U manjoj zdjeli pomiješajte brašno i kakao u prahu. U većoj posudi mikserom pjenasto umutite jaja sa šećerom. Miksajte 5 minuta da smjesa posvijetli, pa u jaja lagano umiješajte prohlađenu smjesu čokolade i maslaca, te brašno s kakaom.

03

Ulijte smjesu u pripremljeni kalup i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 30 minuta na 180 °C.

04

Za to vrijeme pripremite kremu. U zdjeli pomiješajte mileram, šećer u prahu i vanilin šećer. Voće operite. Jagode očistite i narežite na tanke ploške.

05

Pečeni biskvit ostavite da se potpuno ohladi, zatim po njemu rasporedite pripremljenu kremu i voće. Dekorirajte listovima mente. Prije posluživanja kolač dobro ohladite u hladnjaku.

podijeli