sastojci
- 180 g maslaca
- 180 g tamne čokolade
- 120 g glatkog brašna
- 40 g kakaa u prahu
- 4 jaja
- 200 g smeđeg šećera
Krema:
- 350 ml milerama
- 2 žlice šećera u prahu
- 20 g vanilin šećera
Dodatno:
- 200 g jagoda
- 100 g borovnica
- 10 listova mente
Način pripreme
Ugrijte pećnicu na 180 °C. Manji četvrtasti kalup obložite papirom za pečenje.
U mikrovalnoj pećnici ili na pari otopite maslac i čokoladu. U manjoj zdjeli pomiješajte brašno i kakao u prahu. U većoj posudi mikserom pjenasto umutite jaja sa šećerom. Miksajte 5 minuta da smjesa posvijetli, pa u jaja lagano umiješajte prohlađenu smjesu čokolade i maslaca, te brašno s kakaom.
Ulijte smjesu u pripremljeni kalup i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 30 minuta na 180 °C.
Za to vrijeme pripremite kremu. U zdjeli pomiješajte mileram, šećer u prahu i vanilin šećer. Voće operite. Jagode očistite i narežite na tanke ploške.
Pečeni biskvit ostavite da se potpuno ohladi, zatim po njemu rasporedite pripremljenu kremu i voće. Dekorirajte listovima mente. Prije posluživanja kolač dobro ohladite u hladnjaku.