Čokoladni clafoutis s trešnjama


sastojci

  • 500 g trešanja
  • 2 žlice rakije od trešanja
  • 80 g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • 30 g kakaa u prahu
  • 100 g šećera
  • 3 jaja
  • 300 ml mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 40 g maslaca
  • maslac

Način pripreme

01

Trešnjama uklonite peteljke i koštice, ali tako da ostanu cijele. Pospite ih žlicom šećera, nakapajte rakijom i ostavite da odstoje pola sata. 

02

Plitku, vatrostalnu posudu za pečenje (Ø 18 – 20 cm) premažite maslacem i pospite brašnom. 

03

Za tijesto pomiješajte jaja, preostali šećer i vanilin šećer pa dodajte brašno pomiješano sa solju i kakaom.

04

Dobro promiješajte da ne ostane nijedna grudica i lagano umiješajte mlijeko i rastopljeni maslac. 

05

U pripremljenu posudu rasporedite trešnje i ulijte smjesu za tijesto.

06

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 35 minuta. 

07

Kolač pospite šećerom u prahu i poslužite topao.

08

Ako želite, ukrasite kolač svježim trešnjama.

Da biste lakše očistili trešnje koristite pribor za vađenje koštice iz maslina.

podijeli

Proizvodi iz recepta