Čokoladni browniji s bananom i lješnjacima

sastojci

  • 2 jaja
  • 150 g brezinog šećera
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 180 g brašna
  • 40 g kakaa u prahu
  • 40 g čokolade u prahu
  • 1 prašak za pecivo
  • 300 g banana
  • 80-100 g lješnjaka

Preljev:

  • 300 ml mlijeka
  • 40 g brezinog šećera

Način pripreme

01

Pećnicu zagrijte na 180 °C.

02

Lješnjake stavite u lim za pečenje na masni papir i tostirajte 8 – 10 minuta, gotovi su kad lijepo zamirišu. Izvadite ih, prohladite i oljuštite opnu.

03

Prosijte brašno s praškom za pecivo, dodajte kakao i čokoladu u prahu.

04

Pjenasto miksajte jaja i šećer, polako dodajte ulje, nastavite miksati, naizmjenično dodajte mlijeko i mješavinu suhih sastojaka.

05

Lim za pečenje premažite uljem, pospite oštrim brašnom, prebacite tijesto u lim.

06

Rasporedite ploške banane, između popikajte lješnjake, pecite na 180 °C oko 25 minuta.

07

Dok se kolač peče, prokuhajte mlijeko sa šećerom.

08

Vruć kolač u 2 – 3 puta prelijte vrućim mlijekom i šećerom (nakon svakog zalijevanja pričekajte da se mlijeko fino upije).

09

Ohlađeni kolač narežite na kocke i poslužite.

podijeli