sastojci
- 2 jaja
- 150 g brezinog šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml mlijeka
- 180 g brašna
- 40 g kakaa u prahu
- 40 g čokolade u prahu
- 1 prašak za pecivo
- 300 g banana
- 80-100 g lješnjaka
Preljev:
- 300 ml mlijeka
- 40 g brezinog šećera
Način pripreme
Pećnicu zagrijte na 180 °C.
Lješnjake stavite u lim za pečenje na masni papir i tostirajte 8 – 10 minuta, gotovi su kad lijepo zamirišu. Izvadite ih, prohladite i oljuštite opnu.
Prosijte brašno s praškom za pecivo, dodajte kakao i čokoladu u prahu.
Pjenasto miksajte jaja i šećer, polako dodajte ulje, nastavite miksati, naizmjenično dodajte mlijeko i mješavinu suhih sastojaka.
Lim za pečenje premažite uljem, pospite oštrim brašnom, prebacite tijesto u lim.
Rasporedite ploške banane, između popikajte lješnjake, pecite na 180 °C oko 25 minuta.
Dok se kolač peče, prokuhajte mlijeko sa šećerom.
Vruć kolač u 2 – 3 puta prelijte vrućim mlijekom i šećerom (nakon svakog zalijevanja pričekajte da se mlijeko fino upije).
Ohlađeni kolač narežite na kocke i poslužite.