sastojci

  • 4 jaja
  • prstohvat soli
  • 100 g šećera
  • 50 g oštrog brašna
  • 30 g kakaa
  • 1 žličica instant kave
  • 60 g mljevenih badema
  • 40 g otopljenog maslaca
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 200 g mliječne čokolade
  • 1 žličica želatine u prahu
  • 100 g tamne čokolade
  • 2 žličice suncokretovog ulja
  • čokoladne strugotine
  • listići svježe mente

Način pripreme

01

Pećnicu zagrijte na 200°C. Plitki lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

02

Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i miksajte dok se dobro ne zapjene, dodajte 50 g šećera i nastavite miksati dok ne dobijete čvrsti snijeg. Žumanjke i preostalih 50 g šećera miksajte dok ne posvijetle. U žumanjke postupno ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.

03

Pomiješajte brašno i kakao s mljevenim bademima i instant kavom pa naizmjence u smjesu od jaja dodajte suhu smjesu i otopljeni maslac, zatim izlijte u pripremljeni lim i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 10 minuta na 200 °C. Pečeni biskvit odmah maknite s lima i preokrenite na drugi papir za pečenje, a papir na kojem se pekao pažljivo uklonite. Pomoću okruglog rezača promjera 6 cm izrežite biskvit na jednake krugove. 

04

Pripremite kremu. Žličicu želatine prelijte s dvije žlice vode i ostavite 10 minuta da nabubri. Zagrijte slatko vrhnje do vrenja, maknite s vatre, dodajte narezanu čokoladu i pripremljenu želatinu. Sve dobro promiješajte i ostavite da se ohladi. Ohlađenu kremu stavite u slastičarsku vrećicu. U okrugle slastičarske kalupe promjera 6 cm rasporedite sloj biskvita, zatim nanesite sloj kreme i ponovite tako da svaka tortica sadrži tri sloja biskvita i tri sloja kreme. Ostavite u hladnjaku da se dobro ohlade. 

05

Pripremite glazuru od čokolade. Na pari otopite čokoladu, dodajte 2 žličice ulja i brzo promiješajte.

06

Na svaku torticu nanesite čokoladnu glazuru. Prije posluživanja tortice ukrasite čokoladnim strugotinama i listićima mente.

Ako nemate okrugle kalupe za pojedinačne tortice, možete slojeve slagati u čaše.

podijeli

Proizvodi iz recepta