Čokoladne praline

Ukupno trajanje
35
Min
min

sastojci

  • 300 g čokolade

Za preljev

  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 150 g tamne čokolade
  • 3 žlice likera od naranče
  • 40 g poprženih lješnjaka

Način pripreme

01

Praline možete pripremiti u silikonskom kalupu za praline ili u malim čvrstim košaricama za minjone. Čokoladu rastopite na vodenoj pari tako da postane glatka te je ulijte u kalup za praline. Kalup protresite da nestanu mjehurići zraka, a zatim, nakon nekoliko minuta, izlijte čokoladu - dio će ostati uz stijenke kalupa. Lopaticom skinite čokoladu s površine kalupa i još malo držite nakošeno da se ocijedi višak čokolade. Kalup stavite u hladnjak (10-ak minuta) da se čokolada stvrdne. Za to vrijeme pripremite kremu.

02

Slatko vrhnje zagrijte do vrenja, maknite s vatre i dodajte natrganu čokoladu. Miješajte da se čokolada rastopi i dobijete jednoličnu kremu. Na kraju umiješajte liker i ostavite da se malo ohladi.

03

Mlaku kremu ulijte u kalupe i pospite nasjeckanim lješnjacima. Pustite da se praline ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim ih držite u hladnjaku. Praline se vrlo lako vade iz kalupa. Upotrijebite finu čokoladu za kuhanje koja ima velik udio kakaa ili, ako više volite, mliječnu ili bijelu čokoladu. Za svijetlu kremu upotrijebite bijelu čokoladu i aromatizirajte je ekstraktom lješnjaka ili kokosa. U kremu možete dodati čokoladne bombone, komadiće marcipana i sl.

podijeli

Proizvodi iz recepta