sastojci
- 150 g čokoladnih keksa
- 75 g maslaca
- 50 g čokolade
- 50 g čokoladnog namaza ili marmelade
- 50 g sjeckanih lješnjaka, badema ili oraha, po želji (može i sve zajedno)
- 150 g čokoladne glazure
- ukrasi za kolače
- drveni štapići
Način pripreme
Kekse sameljite ili zdrobite valjkom za tijesto. Na pari otopite maslac i čokoladu. Pomiješajte kekse i sjeckane lješnjake, dodajte otopljenu čokoladu i čokoladni namaz. Smjesu stavite na hlađenje, najmanje 30 minuta.
Smjesu izvadite iz hladnjaka i oblikujte kuglice veličine oraha. Rastopite dio čokoladne glazure, umočite vrh štapića i upiknite u kuglicu. Kuglice stavite u zamrzivač na 15 min.
Rastopite ostatak glazure u dubokoj posudi. Izvadite kuglice iz zamrzivača i uronite ih u glazuru i šećerne ukrase. Stavite u čašu da se glazura stvrdne.
Po želji možete koristiti bijelu glazuru koju možete bojati prehrambenim bojama. Pustite mašti na volju.