sastojci
Tijesto:
- 2 jaja
- 180 g šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml mlijeka
- 180 g glatkog brašna
- 40 g čokolade u prahu
- 40 g kakaa u prahu
- 1 prašak za pecivo
- maslac i krušne mrvice za pečenje
Krema:
- 200 g ABC sira
- 100 g kiselog vrhnja
- 100 ml jogurta
- 150 g šećera
- 50 g oštrog brašna
- 1 vanilin šećer
- 3 bjelanjka
Način pripreme
Zagrijte pećnicu na 180 °C, posudu za pečenje premažite maslacem i pospite krušnim mrvicama.
Brašno, kakao, čokoladu i prašak za pecivo prosijte.
Pjenasto umutite jaja, šećer i vanilin šećer, polako ulijte ulje, pa naizmjenično dodajte mlijeko i mješavinu brašna. Izlijte u posudu za pečenje 4/5 smjese i pecite 15 minuta.
Dok se tijesto peče napravite kremu. Razradite sir, vrhnje, jogurt, šećer, žumanjke i brašno, a na kraju rahlo umiješajte snijeg od bjelanjaka. Nakon 15 minuta pečenja tijesta izlijte po njemu 4/5 kreme.
Pomiješajte preostalu 1/5 smjese tijesta s preostalom 1/5 kreme, razmažite preko kreme sa sirom i vratite u pećnicu na desetak minuta. Ohladite, narežite na kocke i poslužite.
Gornje tijesto lakše ćete razmazati ako mu dodate dio kreme od sira.