
sastojci
Biskvit:
- 2 jaja
- 15 dag omekšanog margarina
- 15 dag šećera
- 25 dag oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 5 dag kakaa
- 2.5 dl mlijeka
Nadjev:
- marmelada od marelica
Glazura:
- 25 dag čokolade za kuhanje
- 1.5 žlica ulja
Način pripreme
Umutite margarin i jaja pa lagano dodajte šećer i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao pa lagano dodajte u smjesu od jaja i margarina.
Obložite posudu za pečenje papirom za pečenje i ulijte smjesu. Pecite 20 minuta na 170 °C.
Ohladite pečeni biskvit i prerežite ga napola, potom obje polovice premažite marmeladom i ponovo ih spojite.
Otopite čokoladu na pari zajedno s uljem i time prelijte biskvit pa ostavite da se ohladi.
Proizvodi iz recepta
