Čokoladna torta s bananama i šlagom

sastojci

Biskvit:

  • 200 g maslaca
  • 250 g šećera
  • 4 jaja
  • 300 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 60 g kakaa
  • 1 prstohvat soli
  • Maslac, krušne mrvice za kalup

Nadjev:

  • 3-4 banane
  • sok 1 naranče
  • 400 ml vrhnja za šlag
  • 50 g čipsa od čokolade

Način pripreme

01

Miksajte pjenasto maslac i šećer, dodajte jedno po jedno jaje, nastavite miksati, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom, prstohvat soli. Kalup za tortu namažite maslacem, pospite mrvicama, prebacite tijesto, poravnajte.

02

Pecite na 180 °C, ovisno o pećnici, 50-60 minuta, provjerite čačkalicom, mora izaći suha iz tijesta. Kad se biskvit ohladi, označite na njemu krug 2 cm udaljen od ruba, nožem ili žlicom izvadite sredinu otprilike 2 cm duboko. Izdubljeni biskvit osušite u pećnici i sameljite. Iscijedite naranču, ogulite banane, pokapajte ih narančinim sokom da ne promjene boju.

03

Banane uzdužno prerežite i složite polovice jednu do druge u izdubljeno tijesto. U šlag umiješajte čips od čokolade, dodajte na banane, napravite kupolu. Tortu obilno pospite mljevenim biskvitom i odložite u hladnjak do posluživanja.​

Birajte banane srednje zrelosti kako ne biste dobili previše kašastu smjesu za biskvit.

podijeli

Proizvodi iz recepta