sastojci
Biskvit:
- 200 g maslaca
- 250 g šećera
- 4 jaja
- 300 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 60 g kakaa
- 1 prstohvat soli
- Maslac, krušne mrvice za kalup
Nadjev:
- 3-4 banane
- sok 1 naranče
- 400 ml vrhnja za šlag
- 50 g čipsa od čokolade
Način pripreme
Miksajte pjenasto maslac i šećer, dodajte jedno po jedno jaje, nastavite miksati, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom, prstohvat soli. Kalup za tortu namažite maslacem, pospite mrvicama, prebacite tijesto, poravnajte.
Pecite na 180 °C, ovisno o pećnici, 50-60 minuta, provjerite čačkalicom, mora izaći suha iz tijesta. Kad se biskvit ohladi, označite na njemu krug 2 cm udaljen od ruba, nožem ili žlicom izvadite sredinu otprilike 2 cm duboko. Izdubljeni biskvit osušite u pećnici i sameljite. Iscijedite naranču, ogulite banane, pokapajte ih narančinim sokom da ne promjene boju.
Banane uzdužno prerežite i složite polovice jednu do druge u izdubljeno tijesto. U šlag umiješajte čips od čokolade, dodajte na banane, napravite kupolu. Tortu obilno pospite mljevenim biskvitom i odložite u hladnjak do posluživanja.
Birajte banane srednje zrelosti kako ne biste dobili previše kašastu smjesu za biskvit.