sastojci
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 1 vanilija bourbon šećer
- 300 g mljevenih badema
- 200 g mliječne čokolade s 52% kakaa
- 100 g čokolade u prahu
- 40 g bijele čokolade (tabletice)
- 200 g maslaca
- 1 prstohvat soli
- maslac i oštro brašno za kalup
Izvana:
- 200 g čokolade sa 72 % kakaa
- 80 ml vrhnja za šlag
- 20 ml maslinovog ulja
- 40 g bijele čokolade (tabletice)
- 50 g mliječne čokolade
Način pripreme
01
Na pari otopite maslac, mliječnu čokoladu i bijelu čokoladu.
02
Kad se sve otopi, dodajte i čokoladu u prahu.
03
Maknite s vatre, miješajte i ohladite na sobnu temperaturu (20 °C).
04
Jaja i šećer pjenasto miksajte 10 minuta.
05
U smjesu čokolade sobne temperature dodajte mljevene bademe i prstohvat soli pa lagano umiješajte tučena jaja.
06
Kalup premažite maslacem, pospite oštrim brašnom, ulijte biskvit i pecite 30 minuta na 170 °C.
07
Dok se biskvit hladi, napravite ganache.
08
Zagrijte vrhnje za šlag, natrgajte tamnu čokoladu i miješajte da se čokolada otopi.
09
Na kraju u ganache umiješajte maslinovo ulje.
10
Prelijte tortu ganacheom i odložite je u hladnjak.
11
Prije posluživanja tortu ukrasite bijelom i ribanom mliječnom čokoladom.