Čokoladna torta s bademima

sastojci

  • 6 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 vanilija bourbon šećer
  • 300 g mljevenih badema
  • 200 g mliječne čokolade s 52% kakaa
  • 100 g čokolade u prahu
  • 40 g bijele čokolade (tabletice)
  • 200 g maslaca
  • 1 prstohvat soli
  • maslac i oštro brašno za kalup

Izvana:

  • 200 g čokolade sa 72 % kakaa
  • 80 ml vrhnja za šlag
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 40 g bijele čokolade (tabletice)
  • 50 g mliječne čokolade

Način pripreme

01

Na pari otopite maslac, mliječnu čokoladu i bijelu čokoladu.

02

Kad se sve otopi, dodajte i čokoladu u prahu.

03

Maknite s vatre, miješajte i ohladite na sobnu temperaturu (20 °C).

04

Jaja i šećer pjenasto miksajte 10 minuta.

05

U smjesu čokolade sobne temperature dodajte mljevene bademe i prstohvat soli pa lagano umiješajte tučena jaja.

06

Kalup premažite maslacem, pospite oštrim brašnom, ulijte biskvit i pecite 30 minuta na 170 °C.

07

Dok se biskvit hladi, napravite ganache.

08

Zagrijte vrhnje za šlag, natrgajte tamnu čokoladu i miješajte da se čokolada otopi.

09

Na kraju u ganache umiješajte maslinovo ulje.

10

Prelijte tortu ganacheom i odložite je u hladnjak.

11

Prije posluživanja tortu ukrasite bijelom i ribanom mliječnom čokoladom.

podijeli