Čokoladna tjestenina s umakom od malina

sastojci

Za tjesteninu:

  • 210 g glatkog brašna
  • 25 g kakaa u prahu
  • 2 jaja

Za umak od malina:

  • 300 g svježih malina
  • 80 g šećera
  • 50 ml crnog vina
  • 2 žlice soka limuna
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 100 g svježih borovnica

Način pripreme

01

Brašnu dodajte kakao i dobro promiješajte. Zatim napravite malo udubljenje i u njega stavite jaja i četiri žlice vode. Prvo lagano vilicom promiješajte jaja, a zatim nastavite mijesiti rukom i zamijesite podatno, elastično tijesto. Oblikujte tijesto u loptu, pokrijte ga plastičnom folijom i ostavite da odstoji pola sata. 2. Zatim ga podijelite na četiri dijela i tanko razvaljajte. Izrežite rezance (tagliatelle) ručno ili pomoću stroja za tjesteninu. Ako koristite stroj, prvo tijesto provucite nekoliko puta na deblju opciju, da postane podatno, a zatim izrežite rezance. 

02

Pustite da se malo osuši, a onda je skuhajte kao i svaku drugu tjesteninu. Svježa tjestenina brzo se skuha. 

03

Za umak operite maline pa ih sa šećerom, vinom i limunom zagrijte i kuhajte nekoliko minuta. Umak možete procijediti ili ovako cjelovit, topao preliti preko tjestenine. 

04

Slatko vrhnje istucite u šlag. 

05

Poslužite čokoladnu tjesteninu s toplim umakom i hladnim šlagom te pospite borovnicama.

Tijesto treba biti čvrsto i elastično pa je važno da dobro pazite koliko dodajete brašna i vode dok ga miješate.

podijeli

Proizvodi iz recepta