sastojci
Za tjesteninu:
- 210 g glatkog brašna
- 25 g kakaa u prahu
- 2 jaja
Za umak od malina:
- 300 g svježih malina
- 80 g šećera
- 50 ml crnog vina
- 2 žlice soka limuna
- 100 ml slatkog vrhnja
- 100 g svježih borovnica
Način pripreme
Brašnu dodajte kakao i dobro promiješajte. Zatim napravite malo udubljenje i u njega stavite jaja i četiri žlice vode. Prvo lagano vilicom promiješajte jaja, a zatim nastavite mijesiti rukom i zamijesite podatno, elastično tijesto. Oblikujte tijesto u loptu, pokrijte ga plastičnom folijom i ostavite da odstoji pola sata. 2. Zatim ga podijelite na četiri dijela i tanko razvaljajte. Izrežite rezance (tagliatelle) ručno ili pomoću stroja za tjesteninu. Ako koristite stroj, prvo tijesto provucite nekoliko puta na deblju opciju, da postane podatno, a zatim izrežite rezance.
Pustite da se malo osuši, a onda je skuhajte kao i svaku drugu tjesteninu. Svježa tjestenina brzo se skuha.
Za umak operite maline pa ih sa šećerom, vinom i limunom zagrijte i kuhajte nekoliko minuta. Umak možete procijediti ili ovako cjelovit, topao preliti preko tjestenine.
Slatko vrhnje istucite u šlag.
Poslužite čokoladnu tjesteninu s toplim umakom i hladnim šlagom te pospite borovnicama.
Tijesto treba biti čvrsto i elastično pa je važno da dobro pazite koliko dodajete brašna i vode dok ga miješate.