sastojci
Biskvit:
- 5 jaja
- 100 g šećera u prahu
- 30 g oštrog brašna
- 30 g kakaa u prahu
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica naribane korice naranče
- 100 g čokolade za kuhanje
Krema:
- 400 ml slatkog vrhnja
- 400 g čokolade za kuhanje
- 2 žlice likera od naranče
- 100 g maslaca
- 1-2 žlice kakaa u prahu
Čokoladna glazura:
- 100 g čokolade
- 40 g maslaca
Način pripreme
Čokoladu rastopite na vodenoj kupelji. Bjelanjke odvojite od žumanjaka i stucite u čvrst snijeg. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Sve dobro izmiješajte pa dodajte čokoladu, koricu naranče, a na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u posudu za pečenje (35×25 cm) obloženu papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 min. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i pospite kakaom te prekrijte novim komadom papira i okrenite. Biskvit nježno savijte i tako ostavite da se ohladi.
Zagrijte 200 ml vrhnja za kuhanje do vrenja i prelijte preko čokolade natrgane na kockice. Miješajte dok se čokolada ne rastopi pa dodajte liker. Kad se čokolada ohladi na sobnu temperaturu, umiješajte razrađeni maslac, a zatim preostalo slatko vrhnje stučeno u šlag.
Biskvit odmotajte i premažite kremom. S pomoću papira savijte roladu i ostavite u hladnjaku nekoliko sati. Roladu prelijte čokoladnom glazurom.