sastojci
- 100 g čokolade za kuhanje
- 300 ml biljnog vrhnja za šlag
- 2 žlice meda
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 1 žlica ulja
- plastične čaše (4-6 kom.)
Način pripreme
Papirnati ubrus na manjem dijelu namočite u ulje pa s tim dijelom izvana dobro premažite plastične čaše. Čaše posložite naopako na tacu ili dasku za rezanje.
Čokoladu natrgajte u manju posudu pa je stavite na paru i rastopite miješajući. Otopljenu čokoladu ostavite da se hladi 4 - 5 minuta pa je pomoću žlice nanesite na gornje dijelove čaše i ostavite da lagano krene preko rubova. Nemojte stavljati previše čokolade odjednom, nego to radite u više navrata.
Kad potrošite svu čokoladu, stavite čaše u hladnjak na 15-ak minuta da se čokolada stvrdne.
Čašice zatim izvadite iz hladnjaka i lagano ih i pažljivo zgnječite kako bi se odvojile od čokolade tako da dobijete čokoladne košarice. Ako čokolada bude još mekana, vratite je nakratko u hladnjak ili u zamrzivač da se potpuno stvrdne.
Biljno vrhnje pomoću električne miješalice istucite u čvrsti šlag pa u njega umiješajte med i ekstrakt vanilije. Šlag stavite u slastičarsku vrećicu za ukrašavanje pa njime napunite čokoladne košarice.
Poslužite ih dobro rashlađene.
Bit će vam lakše ako upotrijebite glatke plastične čaše bez nabora i ureza