sastojci

  • 1 kupovni biskvit
  • 100 ml espresso kave
  • 2 žličice šećera
  • 400 g kremastog sira
  • 200 ml kokosova mlijeka
  • 200 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 10 g mljevene želatine
  • 150 g čokoladnog namaza
  • 2 žlice kakaa u prahu

Način pripreme

01

Kupovni biskvit izrežite pomoću kalupa Ø 8 cm na 8 - 12 komada. Ako je deblji, prerežite ga da bude tanji.

02

Kalupe premažite uljem i stavite na podloške od kartona. Posložite komade biskvita u kalupe i nakapajte ih zašećerenom kavom.

03

Želatinu prelijte sa 5 žlica hladne vode da nabubri, a slatko vrhnje istucite u šlag. Kremasti sir i kokosovo mlijeko izmiješajte električnom miješalicom i dodajte šećer u prahu i vanilin šećer.

04

Želatinu lagano zagrijte i kad se počne topiti, umiješajte je u pripremljenu smjesu, zatim dodajte šlag i pjenjačom izmiješajte. Kremu podijelite na dva dijela pa u jedan umiješajte čokoladni namaz.

05

Na biskvit u kalupu nanesite čokoladnu kremu, prekrijte drugim biskvitom, a zatim i njega premažite, ali svijetlom kremom. Slasticu ostavite u hladnjaku nekoliko sati ili preko noći da se stisne, a zatim je pospite kakaom i izvadite iz kalupa.

podijeli

Proizvodi iz recepta