Easy to Make Peach Cobbler
Copyright (c) 2020 Kendra Reeder/Shutterstock. No use without permission.

Cobbler s breskvama

Ukupno trajanje
60
Min
min

sastojci

  • 800 g bresaka
  • 50 g šećera
  • 1 žlica gustina
  • 0.25 žličice cimeta
  • 2 žlice limunova soka

Za tijesto:

  • 200 g glatkog brašna
  • 1 prstohvat soli
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 150 g hladnog maslaca
  • 150 ml mlijeka

Za posipanje:

  • 2 žlice šećera
  • 200 ml sladoleda od vanilije

Način pripreme

01

Breskve operite i narežite, uklonite im koštice i narežite na kriške.

02

Narezanim breskvama dodajte šećer, cimet, gustin i limunov sok pa sve dobro promiješajte.

03

U drugu posudu stavite brašno, posolite, dodajte smeđi šećer i prašak za pecivo pa promiješajte. Zatim dodajte hladni maslac narezan na kockice pa vrhovima prstiju utrljajte maslac u brašno. Potom ulijte mlijeko i kratko miješajte, samo toliko da se sastojci sjedine.

04

Pripremljene breskve stavite u vatrostalnu zdjelu i po njima običnom žlicom ili žlicom za sladoled rasporedite tijesto. Svaku hrpicu tijesta pospite s malo šećera koji će se tijekom pečenja karamelizirati, pa će tijesto biti lagano hrskavo.

05

Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 35 - 40 minuta na 200 °C.

06

Ako bude potrebno, kolač nakon 20-ak minuta prekrijte aluminijskom folijom da tijesto ne bi previše potamnilo.

07

Cobbler poslužite uz sladoled od vanilije.

podijeli