sastojci
- 800 g bresaka
- 50 g šećera
- 1 žlica gustina
- 0.25 žličice cimeta
- 2 žlice limunova soka
Za tijesto:
- 200 g glatkog brašna
- 1 prstohvat soli
- 50 g smeđeg šećera
- 1 žličica praška za pecivo
- 150 g hladnog maslaca
- 150 ml mlijeka
Za posipanje:
- 2 žlice šećera
- 200 ml sladoleda od vanilije
Način pripreme
Breskve operite i narežite, uklonite im koštice i narežite na kriške.
Narezanim breskvama dodajte šećer, cimet, gustin i limunov sok pa sve dobro promiješajte.
U drugu posudu stavite brašno, posolite, dodajte smeđi šećer i prašak za pecivo pa promiješajte. Zatim dodajte hladni maslac narezan na kockice pa vrhovima prstiju utrljajte maslac u brašno. Potom ulijte mlijeko i kratko miješajte, samo toliko da se sastojci sjedine.
Pripremljene breskve stavite u vatrostalnu zdjelu i po njima običnom žlicom ili žlicom za sladoled rasporedite tijesto. Svaku hrpicu tijesta pospite s malo šećera koji će se tijekom pečenja karamelizirati, pa će tijesto biti lagano hrskavo.
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 35 - 40 minuta na 200 °C.
Ako bude potrebno, kolač nakon 20-ak minuta prekrijte aluminijskom folijom da tijesto ne bi previše potamnilo.
Cobbler poslužite uz sladoled od vanilije.