Clafoutis od ananasa

Ukupno trajanje
50
Min

sastojci

  • 2 jaja
  • 60 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 70 g brašna
  • 80 ml punomasnog mlijeka
  • 40 ml vrhnja za šlag
  • 1 kom svježeg ananasa
  • 30 g šećera u prahu
  • 40 g maslaca za mazanje kalupa

Način pripreme

01

Ananas ogulite zajedno s crnim točkicama, odstranite tvrdu sredinu i narežite na ploške.

02

Kalup promjera 20-22 cm premažite maslacem, pećnicu zagrijte na 180°c.

03

Pjenjačom miješajte jaja, šećer i vanilin šećer, dodajte vrhnje, mlijeko i brašno, miješajte da nema grudica.

04

Izlijte tijesto u pripremljen kalup, poslažite gore ploške ananasa i pecite 30 minuta.

05

Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

podijeli