
sastojci
- 120 g sitno mljevenih keksa
- 3 žlice mlijeka
- 45 g maslaca
- 400 ml slatkog vrhnja
- 2 vrećice mljevene želatine
- 100 ml vode
- 400 g jogurta
- 200 g mascarpone sira
- 120 g šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
- 200 g džema od borovnica
- 250 g svježih borovnica
Način pripreme
Mljevenom keksu dodajte mlijeko i dobro promiješajte pa dodajte otopljeni maslac i dobro izmiješajte.
Oko 6 - 8 kalupa (Ø 8 - 10 cm) posložite na podlogu obloženu papirom za pečenje. Kalupe lagano premažite uljem, a zatim u njih ravnomjerno rasporedite smjesu od keksa, dobro je utisnite i držite je u hladnjaku oko 20 minuta.
Jogurt i sir dobro izmiješajte pa im dodajte vanilin šećer, šećer u prahu i slatko vrhnje istučeno u čvrsti šlag. Želatinu, koju ste prethodno zalili sa 100 ml hladne vode da nabubri, stavite na laganu vatru i miješajte dok se u potpunosti ne otopi (ne smije zakuhati) pa je umiješajte u kremu.
Kremu odmah izlijte u kalupe preko hladnog biskvita i poravnajte. Stavite u hladnjak na 1 - 2 sata.
Tortice izvadite iz kalupa, premažite ih džemom od borovnica, a po njemu rasporedite svježe borovnice. Držite u hladnjaku do posluživanja.
Proizvodi iz recepta


