Cheesecake s džemom od borovnica

sastojci

  • 120 g sitno mljevenih keksa
  • 3 žlice mlijeka
  • 45 g maslaca
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 2 vrećice mljevene želatine
  • 100 ml vode
  • 400 g jogurta
  • 200 g mascarpone sira
  • 120 g šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera
  • 200 g džema od borovnica
  • 250 g svježih borovnica

Način pripreme

01

Mljevenom keksu dodajte mlijeko i dobro promiješajte pa dodajte otopljeni maslac i dobro izmiješajte.

02

Oko 6 - 8 kalupa (Ø 8 - 10 cm) posložite na podlogu obloženu papirom za pečenje. Kalupe lagano premažite uljem, a zatim u njih ravnomjerno rasporedite smjesu od keksa, dobro je utisnite i držite je u hladnjaku oko 20 minuta.

03

Jogurt i sir dobro izmiješajte pa im dodajte vanilin šećer, šećer u prahu i slatko vrhnje istučeno u čvrsti šlag. Želatinu, koju ste prethodno zalili sa 100 ml hladne vode da nabubri, stavite na laganu vatru i miješajte dok se u potpunosti ne otopi (ne smije zakuhati) pa je umiješajte u kremu.

04

Kremu odmah izlijte u kalupe preko hladnog biskvita i poravnajte. Stavite u hladnjak na 1 - 2 sata.

05

Tortice izvadite iz kalupa, premažite ih džemom od borovnica, a po njemu rasporedite svježe borovnice. Držite u hladnjaku do posluživanja.

podijeli

Proizvodi iz recepta

spar-maslac-250-g.jpg
Maslac
Slatko vrhnje