sastojci
- 300 g keksa (Mc Vities, Gran Cereale)
- 150 g maslaca
- 300 g borovnica
- 300 g ABC krem sira
- 80 g meda
- 200 ml vrhnja za šlag
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 50 ml grčkoga jogurta
- 4 lista želatine
- 0.5 limuna
Način pripreme
Kekse sameljite i pomiješajte s otopljenim maslacem. Položite u četvrtasti kalup masni papir, dodajte mješavinu keksa i putra pa žlicom lagano izravnajte podlogu i posudu stavite u hladnjak. Namočite želatinu u ledenu vodu, tucite vrhnje za šlag i iscijedite limun.
Smiksajte kremasti sir i jogurt pa zasladite medom i dodajte, prema želji, limunova soka. Zagrijte vrhnje za kuhanje, dodajte ocijeđenu želatinu pa maknite s vatre i miješajte da se želatina otopi.
Otopljenu želatinu umiješajte u smjesu sa sirom, a kad se ohladi, lagano umiješajte šlag. Rasporedite kremu od sira na podlogu od keksa, rasporedite po njoj borovnice (250 g) pa stavite u hladnjak da se stegne.
Kolač izrežite na kocke, pospite naribanom koricom limuna, dodajte nekoliko svježih borovnica i poslužite.