Cheesecake s bijelom i tamnom čokoladom

sastojci

  • 500 g čokoladnih keksa
  • 150 g maslaca
  • 400 g krem sira
  • 100 g šećera
  • 4 žumanjka
  • 50 g SPAR marmelade od malina ili drugog voća
  • 100 g bijele čokolade

Način pripreme

01

Napravite čokoladnu podlogu od mljevenih keksa s umiješanim otopljenim maslacem pa obložite okrugli kalup za pečenje papirom za pečenje.

02

Sjedinite krem sir, šećer, žumanjke i otopljenu bijelu čokoladu. Marmeladi dodajte malo vode i zagrijte da dobijete umak. Smjesu sa sirom stavite na pripremljenu podlogu od keksa, mjestimice na vrh kreme stavite marmeladu i vrhom noža ili štapićem kružnim pokretima lagano pomiješajte dvije smjese.

03

Pecite na 170 °C oko 1 sat.

04

Ostavite da se hladi u pećnici. Kad se kolač potpuno ohladio stavite ga u hladnjak preko noći. Dekorirati možete naribanom bijelom čokoladom.

podijeli