sastojci
- 500 g čokoladnih keksa
- 150 g maslaca
- 400 g krem sira
- 100 g šećera
- 4 žumanjka
- 50 g SPAR marmelade od malina ili drugog voća
- 100 g bijele čokolade
Način pripreme
01
Napravite čokoladnu podlogu od mljevenih keksa s umiješanim otopljenim maslacem pa obložite okrugli kalup za pečenje papirom za pečenje.
02
Sjedinite krem sir, šećer, žumanjke i otopljenu bijelu čokoladu. Marmeladi dodajte malo vode i zagrijte da dobijete umak. Smjesu sa sirom stavite na pripremljenu podlogu od keksa, mjestimice na vrh kreme stavite marmeladu i vrhom noža ili štapićem kružnim pokretima lagano pomiješajte dvije smjese.
03
Pecite na 170 °C oko 1 sat.
04
Ostavite da se hladi u pećnici. Kad se kolač potpuno ohladio stavite ga u hladnjak preko noći. Dekorirati možete naribanom bijelom čokoladom.