Cheesecake mousse od limuna

sastojci

Keksići:

  • 50 g raženog brašna
  • 50 g kakaa u prahu
  • 80 g maslaca
  • 50 g melase (šećer)
  • 50 g mljevenih badema

Mousse:

  • 4 žumanjka
  • 4 bjelanjka
  • 1 prstohvat soli
  • 50 ml mlijeka
  • 60 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • sok 1 limuna
  • 200 g krem sira (ABC, Philadelphia)
  • 3 lista želatine
  • 200 g vrhnja za šlag

Za ukrašavanje:

  • 50 g vrhnja za šlag
  • 10-15 borovnica
  • 4-5 listića svježe mente

Način pripreme

01

Namočite želatinu u ledenoj vodi.

02

Žumanjke, šećer, vanilin šećer i ribanu koricu limuna tucite pjenasto na pari, maknite s vatre, dodajte ocijeđenu želatinu, miješajte da se rastopi pa dodajte pjenasto razrađeni krem sir s limunovim sokom.

03

Bjelanjke tucite u snijeg s prstohvatom soli, istucite vrhnje za šlag.

04

Lagano miješajući spojite snijeg i šlag pa dodajte u ohlađenu kremu.

05

Sve lagano promiješajte, pokrijte prozirnom folijom i ostavite sa strane 15 – 20 minuta.

06

U međuvremenu pomiješajte brašno, kakao, melasu i mljevene bademe, dodajte ledeni maslac i prstima mijesite da dobijete mrvičasto tijesto.

07

Raširite mrvice po masnom papiru i pecite 10 – 12 minuta na 180 °C.

08

Ohlađene mrvice rasporedite u čaše, dodajte na njih cheesecake mousse od limuna i odložite u hladnjak do posluživanja.

09

Dekorirajte šlagom, bobicama voća i listićima mente, poslužite.

podijeli

Proizvodi iz recepta