Cheesecake

Ukupno trajanje
85
Min
min

sastojci

  • 150 g mljevenih keksa
  • 60 g maslaca

Za kremu

  • 4 jaja
  • 170 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 3 žlice limunova soka
  • 800 g kremastog sira (mascarpone)
  • malo naribane limunove korice
  • 40 g škrobnog brašna
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 80 g čokolade

Način pripreme

01

Mljevenim keksima dodajte otopljeni maslac, dobro promiješajte i smjesu utisnite na dno kalupa za torte (Ø 24cm). Držite u hladnjaku da se stisne dok pripremate kremu.

02

Bjelanjke odvojite od žumanjaka i istucite u snijeg. Žumanjke i šećer pjenasto umutite, dodajte vanilin šećer, limunov sok i koricu, vrhnje, sir i škrobno brašno. Smjesu dobro promiješajte i na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.

03

Izdvojite 4 žlice smjese, a ostalo nanesite na podlogu od keksa i poravnajte. Čokoladu otopite na pari i pomiješajte s odvojenom smjesom. Pomoću slastičarske vrećice nanesite čokoladnu smjesu po površini. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C, a nakon 15 minuta smanjite temperaturu na 150°C i ostavite da se peče još 50 minuta.

04

Kolač prvo hladite na sobnoj temperaturi, a zatim ga dobro ohladite u hladnjaku.

podijeli

Proizvodi iz recepta