sastojci
- 150 g mljevenih keksa
- 60 g maslaca
Za kremu
- 4 jaja
- 170 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 žlice limunova soka
- 800 g kremastog sira (mascarpone)
- malo naribane limunove korice
- 40 g škrobnog brašna
- 200 ml slatkog vrhnja
- 80 g čokolade
Način pripreme
Mljevenim keksima dodajte otopljeni maslac, dobro promiješajte i smjesu utisnite na dno kalupa za torte (Ø 24cm). Držite u hladnjaku da se stisne dok pripremate kremu.
Bjelanjke odvojite od žumanjaka i istucite u snijeg. Žumanjke i šećer pjenasto umutite, dodajte vanilin šećer, limunov sok i koricu, vrhnje, sir i škrobno brašno. Smjesu dobro promiješajte i na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Izdvojite 4 žlice smjese, a ostalo nanesite na podlogu od keksa i poravnajte. Čokoladu otopite na pari i pomiješajte s odvojenom smjesom. Pomoću slastičarske vrećice nanesite čokoladnu smjesu po površini. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C, a nakon 15 minuta smanjite temperaturu na 150°C i ostavite da se peče još 50 minuta.
Kolač prvo hladite na sobnoj temperaturi, a zatim ga dobro ohladite u hladnjaku.