sastojci
Za drobljenac:
- 4 jaja (odvojeno žumanjak i bjelanjak)
- 30 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 250 ml mlijeka
- 80 g oštrog brašna
- 60 g glatkog brašna
- 20 g maslaca
- sol
Za umak:
- 350 g jabuka
- 100 ml vode
- 30 g šećera
- suhe grožđice po želji
Način pripreme
01
Žumanjak, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte, dodajte mlijeko, brašno i malo soli. umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka
02
Polovica tijesta ulijte u zagrijanu tavu na kojoj ste otopili maslac i pecite dok na donjoj strani ne postane smeđe. Zatim pomoću vilice izlomite tijesto na manje komade i još kratko popecite. To isto učinite i s drugom polovicom tijesta koje vam je ostalo.
03
Za umak ogulite jabuke i narežite na četvrtine pa ih kuhajte u zašećerenoj vodi dok ne omekšaju. Propasirajte ih, ohladite i stavite u zdjelu za posluživanje
04
Posluživanje: Pečene komadiće tijesta (drobljenac) stavite na tanjur, pospite šećerom u prahu i poslužite uz umak od jabuka.