Carski drobljenac (Kaiserschmarrn)

sastojci

Za drobljenac:

  • 4 jaja (odvojeno žumanjak i bjelanjak)
  • 30 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 250 ml mlijeka
  • 80 g oštrog brašna
  • 60 g glatkog brašna
  • 20 g maslaca
  • sol

Za umak:

  • 350 g jabuka
  • 100 ml vode
  • 30 g šećera
  • suhe grožđice po želji

Način pripreme

01

Žumanjak, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte, dodajte mlijeko, brašno i malo soli. umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka

02

Polovica tijesta ulijte u zagrijanu tavu na kojoj ste otopili maslac i pecite dok na donjoj strani ne postane smeđe. Zatim pomoću vilice izlomite tijesto na manje komade i još kratko popecite. To isto učinite i s drugom polovicom tijesta koje vam je ostalo.

03

Za umak ogulite jabuke i narežite na četvrtine pa ih kuhajte u zašećerenoj vodi dok ne omekšaju. Propasirajte ih, ohladite i stavite u zdjelu za posluživanje

04

Posluživanje: Pečene komadiće tijesta (drobljenac) stavite na tanjur, pospite šećerom u prahu i poslužite uz umak od jabuka.

podijeli