sastojci
Tijesto:
- 110 g glatkog brašna
- 30 g maslaca
- 1 žličica kakaa
- 0.5 žličice cimeta u prahu
- prstohvat soli
- 15 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 40 ml crnog vina
- 1 jaje
Krema:
- 250 g ricotta sira
- 100 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 60 g nasjeckanih pistacija
- ulje za prženje (oko 1 l)
- šećer u prahu za posipanje
Način pripreme
Brašnu dodajte kakao, cimet, sol, omekšani maslac i jaje. Šećer i vanilin šećer razmutite u crnom vinu i dodajte smjesi. Zamijesite čvrsto glatko tijesto pa ga umotajte u plastičnu foliju i ostavite da miruje u hladnjaku 1 sat.
Potom tijesto tanko razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i narežite na kvadrate od 7 cm. Kalupe za cannole stavite preko tijesta, omotajte krajeve tijesta i pritisnite da se zalijepe.
Cannole pržite u srednje zagrijanom dubokom ulju do rumene boje. Izvadite ih na upijajući papir i pažljivo skinite s kalupa.
Dobro izmiješajte ricottu, vanilin šećer i šećer u prahu da dobijete kremu. Napunite pripremljene ohlađene cannole kremom. Krajeve s kremom pospite pistacijama i prije posluživanja cannole pospite šećerom u prahu.
Poslužite cannole odmah dok su hrskavi ili ih držite u hladnjaku do posluživanja.