Cannoli punjeni kremom od ricotte i pistacijama

sastojci

Tijesto:

  • 110 g glatkog brašna
  • 30 g maslaca
  • 1 žličica kakaa
  • 0.5 žličice cimeta u prahu
  • prstohvat soli
  • 15 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 40 ml crnog vina
  • 1 jaje

Krema:

  • 250 g ricotta sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 60 g nasjeckanih pistacija
  • ulje za prženje (oko 1 l)
  • šećer u prahu za posipanje

Način pripreme

01

Brašnu dodajte kakao, cimet, sol, omekšani maslac i jaje. Šećer i vanilin šećer razmutite u crnom vinu i dodajte smjesi. Zamijesite čvrsto glatko tijesto pa ga umotajte u plastičnu foliju i ostavite da miruje u hladnjaku 1 sat.

02

Potom tijesto tanko razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i narežite na kvadrate od 7 cm. Kalupe za cannole stavite preko tijesta, omotajte krajeve tijesta i pritisnite da se zalijepe.

03

Cannole pržite u srednje zagrijanom dubokom ulju do rumene boje. Izvadite ih na upijajući papir i pažljivo skinite s kalupa.

04

Dobro izmiješajte ricottu, vanilin šećer i šećer u prahu da dobijete kremu. Napunite pripremljene ohlađene cannole kremom. Krajeve s kremom pospite pistacijama i prije posluživanja cannole pospite šećerom u prahu.

05

Poslužite cannole odmah dok su hrskavi ili ih držite u hladnjaku do posluživanja.

podijeli

Proizvodi iz recepta