sastojci
- 150 g maslaca
- 150 g tamne čokolade
- 150 g smeđeg šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
- 70 g oštrog brašna
Nadjev od sira:
- 250 g krem sira
- 50 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
Dodatno:
- 250 g višanja iz kompota
Način pripreme
01
Tamnu čokoladu natrgajte na komadiće i skupa s maslacem otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici.
02
U smjesu čokolade i maslaca dodajte smeđi i vanilin šećer i jaja pa sve mikserom kratko promiješajte. Ručno umiješajte brašno i ostavite sa strane.
03
U drugoj zdjeli pripremite nadjev: umutite jaje, krem-sir, šećer i vanilin šećer.
04
Pećnicu zagrijte na 180 °C.
05
U kalup za kolač izlijte tamnu brownie smjesu, zatim žlicom dodajte na nekoliko mjesta smjesu od sira pa vrhom noža prođite kroz obje smjese kako bi se malo pomiješale i da se napravi mramorni uzorak. Na kraju po smjesi rasporedite ocijeđene višnje i stavite u zagrijanu pećnicu da se peče oko 30 minuta na 180 °C.