sastojci
- 2 jaja
- 150 g šećera
- 1 bourbon vanilin šećer
- 100 ml ulja
- 100 ml mlijeka
- 180 g brašna
- 40 g čokolade u prahu
- 80 g kakaa u prahu
- 1 prašak za pecivo
- 120 g malina
Preljev:
- 300 ml mlijeka
- 5 vanilin šećera
- 1 l sladoleda od vanilije
Način pripreme
01
Zagrijte pećnicu na 180 °C, kalup premažite tanko uljem ili maslacem i pospite krušnim mrvicama.
02
Prosijte brašno, prašak za pecivo i 40 g kakaa. Pjenasto miksajte jaja, šećer i bourbon šećer, polako dodajte ulje, zatim naizmjence mješavinu brašna, čokoladu u prahu i mlijeko.
03
Ulijte u kalup, rasporedite maline, pecite oko 25 minuta, ovisno o pećnici.
04
Dok se kolač peče prokuhajte mlijeko s vanilin šećerom. Vruć kolač u 2 – 3 puta prelijte mlijekom sa šećerom, nakon svakog zalijevanja pričekajte da se mlijeko fino upije.
05
Kad se ohladi, narežite na kocke, dodajte kuglicu sladoleda, pospite SPAR kakaom i poslužite.
Još bolja kombinacija bit će ako na topi kolač doate kuglicu sladoleda.