sastojci
- 125 g maslaca
- 100 g čokolade s 80 % kakaa
- 125 g smeđeg šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 25 g kakaa
- 4 jaja
- 100 ml slatkog vrhnja
- 250 g oštrog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- sol
- 80 g grubo mljevenih lješnjaka
- 50 ml soka od naranče
- 1 žličica naribane korice naranče
Za glazuru:
- 60 g maslaca
- 200 g čokolade za kuhanje
- 600 g sladoleda od vanilije
Način pripreme
Maslac zagrijte, maknite s vatre i u njemu otopite čokoladu. Dodajte šećer, vanilin šećer, kakao, jaja i dobro umutite mikserom.
Dodajte vrhnje i lagano umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i solju. Na kraju umiješajte lješnjake, sok i koricu naranče.
Pripremljenu smjesu izlijte u lim (32×18 cm) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i namazali maslacem.
Pecite 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C. Kad se kolač ohladi, narežite ga na veće kocke.
Za glazuru zagrijte maslac, dodajte natrganu čokoladu, maknite s vatre i miješajte tako dugo dok se čokolada ne otopi. Kocke prelijte pripremljenom glazurom od čokolade, a prije posluživanja na svaku stavite kuglicu sladoleda.