sastojci
Tijesto:
- 300 g glatkog brašna
- 150 g maslaca
- 1 žlica šećera
- 0.5 žličice soli
- 1 jaje
- 0.5 praška za pecivo
Za nadjev:
- 3 žlice maslaca
- 50 g meda
- 200 g nasjeckanih oraha
- 1 vanilin šećer
- 0.5 žličice cimeta
- 80 g grožđica
Način pripreme
Zamijesite prhko tijesto od brašna pomiješanog s praškom za pecivo, soli, maslacem narezanim na listiće, šećerom i jajima. Tijesto ostavite da odstoji 20 minuta, a zatim ga tanko razvaljajte.
Kalupom izrežite krugove i utisnite ih prstima u kalupe za muffine. Ostatak tijesta premijesite, razvaljajte i izrežite poklopce za tartove.
Za nadjev pomiješajte orahe i med, dodajte omekšani maslac, vanilin šećer, cimet i grožđice te promiješajte.
Košarice od tijesta napunite nadjevom i prekrijte tijestom.
Tartove pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Pečene tartove ohladite i pospite šećerom u prahu.