Božićni tart s cimetom, orasima i grožđicama

sastojci

Tijesto:

  • 300 g glatkog brašna
  • 150 g maslaca
  • 1 žlica šećera
  • 0.5 žličice soli
  • 1 jaje
  • 0.5 praška za pecivo

Za nadjev:

  • 3 žlice maslaca
  • 50 g meda
  • 200 g nasjeckanih oraha
  • 1 vanilin šećer
  • 0.5 žličice cimeta
  • 80 g grožđica

Način pripreme

01

Zamijesite prhko tijesto od brašna pomiješanog s praškom za pecivo, soli, maslacem narezanim na listiće, šećerom i jajima. Tijesto ostavite da odstoji 20 minuta, a zatim ga tanko razvaljajte.

02

Kalupom izrežite krugove i utisnite ih prstima u kalupe za muffine. Ostatak tijesta premijesite, razvaljajte i izrežite poklopce za tartove.

03

Za nadjev pomiješajte orahe i med, dodajte omekšani maslac, vanilin šećer, cimet i grožđice te promiješajte.

04

Košarice od tijesta napunite nadjevom i prekrijte tijestom.

05

Tartove pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Pečene tartove ohladite i pospite šećerom u prahu.

podijeli

Proizvodi iz recepta