Božićni mramorni kuglof

Ukupno trajanje
80
Min

sastojci

Sastojci za kuglof

  • 350 g oštroga brašna
  • 200 ml tekućeg jogurta
  • 200 ml mineralne vode
  • 100 ml ulja
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • 2 žličice kakao u prahu
  • 100 g kandiranog đumbira
  • 50 g sušenih brusnica
  • 50 g grožđica
  • 1 korica limuna

Sastojci za preljev

  • 5 žlica šećera u prahu
  • 2 žlice limunova soka

Način pripreme

01
  1. Pomiješati suhe sastojke (osim cimeta i kakao praha) te im dodati jogurt, mineralnu i ulje.
02
  1. Sjediniti smjesu te ubaciti suho i kandirano voće.
03
  1. Naribati koricu limuna i dobro promiješati.
04
  1. Pola količine odvojiti te umiješati cimet i kakao u prahu.
05
  1. Kalup za kuglof namazati s malo maslaca ili ulja i posuti brašnom te stavljati po nekoliko žlica bijele smjese pa nekoliko žlica kakao smjese.
06
  1. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 50 minuta.
07
  1. Šećer u prahu i sok limuna pomiješati te kada se kuglof ohladi preliti ga.
08
  1. Po želji ukrasiti i poslužiti.
podijeli
tekuci-jogurt-vital-pro-1l.jpg
Tekući jogurt
snp-bio-kakao.jpg
Kakao
spar-grozdice.jpg
Grožđice
limun-500g-s-budget.jpg
Limun