sastojci
- 8 tangerina
Krema:
- 500 g mascarponea
- 100 g meda
- 400 g grčkog jogurta
Tamni biskviti:
- 3 jaja
- 60 g šećera
- 1 bourbon vanilin šećer
- 40 g oštrog brašna
- 40 g čokolade u prahu
- 1 prstohvat soli
- 50 g badema u listićima
- 1 g cimeta
Način pripreme
01
Odvojite žumanjke i bjelanjke, miksajte bjelanjke i prstohvat soli u snijeg. Pjenasto miksajte žumanjke sa šećerom i bourbon šećerom, dodajte brašno i čokoladu u prahu. Na kraju ručno, špatulom umiješajte snijeg.
02
Kalup pokrijte papirom za pečenje, prebacite biskvit i pecite 8 - 10 minuta na 180 °C.
03
Kad se biskvit ohladi, razlomite ga na manje komade.
04
Razmutite med, dodajte jogurt i na kraju umiješajte mascarpone.
05
Ogulite tangerine, narežite na kolute, izdvojite dva srednja, najveća koluta. Stavite na dno svake čaše malo kreme, zatim par komadića biskvita i tangerine, sa svake strane čaše kolut tangerine, dodajte u sredinu par žlica kreme, završite cimetom i listićima badema.