sastojci
- 4 jaja
- 350 g šećera
- 200 g grožđica
- 200 g oraha
- 100 g čokolade
- 400 g oštrog brašna
- 1 vanilin šećer
- malo ruma
Način pripreme
Grožđice operite, ocijedite i namočite u malo ruma. Neka stoje 30-ak minuta u rumu, a zatim ih ocijedite.
Orahe i čokoladu nasjeckajte na komadiće podjednake veličine. Miješajte cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Umiješajte brašno i miješajte sve dok ne dobijete masu bez grudica. Dodajte sjeckane orahe, čokoladu i grožđice. Izlijte u namašćeni, pobrašnjeni kalup za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na umjerenoj temperaturi (180 stupnjeva).
Pečeni kolač ostavite kratko da se prohladi, izvadite iz kalupa i po želji pospite šećerom u prahu ili prelijte čokoladnom glazurom. Po bakinom receptu :)