sastojci

  • 4 jaja
  • 350 g šećera
  • 200 g grožđica
  • 200 g oraha
  • 100 g čokolade
  • 400 g oštrog brašna
  • 1 vanilin šećer
  • malo ruma

Način pripreme

01

Grožđice operite, ocijedite i namočite u malo ruma. Neka stoje 30-ak minuta u rumu, a zatim ih ocijedite.

02

Orahe i čokoladu nasjeckajte na komadiće podjednake veličine. Miješajte cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Umiješajte brašno i miješajte sve dok ne dobijete masu bez grudica. Dodajte sjeckane orahe, čokoladu i grožđice. Izlijte u namašćeni, pobrašnjeni kalup za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na umjerenoj temperaturi (180 stupnjeva).

03

Pečeni kolač ostavite kratko da se prohladi, izvadite iz kalupa i po želji pospite šećerom u prahu ili prelijte čokoladnom glazurom. Po bakinom receptu :)

podijeli

Proizvodi iz recepta

jaja-m-razred-10-kom-vital.jpg
Jaja
spar-grozdice.jpg
Grožđice
orah-jezgra-200g-spar.jpg
Orah jezgra