Bezglutenski kolačići s kokosom i cimetom


sastojci

  • 150 g fino mljevenog oguljenog badema
  • 80 g kokosova brašna
  • 0.25 žličice soli
  • 60 ml kokosova ulja (ili bademova maslaca)
  • 2 žlice limunova soka
  • 80 g javorova sirupa ili meda
  • 2 jaja
  • 2 žličice cimeta u prahu

Način pripreme

01

Bademima dodajte kokosovo brašno, sol, kokosovo ulje, limunov sok, javorov sirup, žličicu cimeta i razmućena jaja. Umiješajte mekano tijesto koje će se stajanjem zgusnuti kad kokosovo brašno upije tekućinu.

02

Žlicom grabite smjesu i posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Oblikujte kolačiće koji tijekom pečenja neće narasti i promijeniti izgled. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 12 minuta (da rubovi postanu zlatnosmeđi).

03

Ostavite ih u posudi u kojoj su se pekli 10 minuta, a zatim prenesite na rešetku da se ohlade do kraja. Gotove kolačiće pospite cimetom u prahu.

U kolačiće možete dodati komadiće čokolade, nasjeckano suho voće, brusnice, grožđice...

podijeli

Proizvodi iz recepta