sastojci
- 150 g fino mljevenog oguljenog badema
- 80 g kokosova brašna
- 0.25 žličice soli
- 60 ml kokosova ulja (ili bademova maslaca)
- 2 žlice limunova soka
- 80 g javorova sirupa ili meda
- 2 jaja
- 2 žličice cimeta u prahu
Način pripreme
Bademima dodajte kokosovo brašno, sol, kokosovo ulje, limunov sok, javorov sirup, žličicu cimeta i razmućena jaja. Umiješajte mekano tijesto koje će se stajanjem zgusnuti kad kokosovo brašno upije tekućinu.
Žlicom grabite smjesu i posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Oblikujte kolačiće koji tijekom pečenja neće narasti i promijeniti izgled. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 12 minuta (da rubovi postanu zlatnosmeđi).
Ostavite ih u posudi u kojoj su se pekli 10 minuta, a zatim prenesite na rešetku da se ohlade do kraja. Gotove kolačiće pospite cimetom u prahu.
U kolačiće možete dodati komadiće čokolade, nasjeckano suho voće, brusnice, grožđice...