Bezglutenska torta s bademima

Ukupno trajanje
90
Min
min

sastojci

  • 2 veće naranče
  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 1.5 žličica praška za pecivo
  • 200 g mljevenih badema
  • 50 g kakaa u prahu
  • 2 žlice marmelade od marelica
  • 1 žlica soka limete
  • 100 g badema u listićima

Način pripreme

01

Cijele neoguljene naranče dobro operite pa ih stavite u lonac i prelijte s 2 l hladne vode. Stavite ih kuhati, a kada voda provri, kuhajte 15 minuta, pa promijenite vodu i opet kuhajte naranče još 15 minuta.

02

U blenderu sameljite kuhane naranče u glatki pire.

03

U zdjeli umutite cijela jaja sa šećerom, a nakon 2 minute dodajte pire od naranče i mljevene bademe pa sve kratko miješajte da se sastojci sjedine. Posebno pomiješajte prašak za pecivo i kakao pa ručno umiješajte u smjesu za tortu.

04

Smjesu izlijte u kalup i pecite oko 45 minuta. Nakon 30 minuta pečenja na tortu stavite komad papira za pečenje kako biste je zaštitili tijekom pečenja.

05

Nakon 45 minuta izvadite tortu iz pećnice pa je premažite marmeladom u koju ste dodali sok limete i pospite listićima badema, zatim vratite tortu u isključenu, ali još vruću pećnicu kako bi se bademi na vrhu lagano zapekli.

06

Izvadite tortu iz pećnice i prije posluživanja dobro ohladite.

podijeli