Bezglutenska čoko torta

sastojci

  • 4 jaja
  • 80 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 115 g bezglutenskog brašna
  • 100 g mljevenog rogača
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 80 g čokolade sa 70 % kakaa
  • 2 jabuke (500 g)
  • 1 prašak za pecivo
  • 400 g čokoladnog namaza
  • 150 g svježih borovnica

Način pripreme

01

U zdjelu stavite žumanjke i šećer, pa s pomoću el. miješalice pjenasto izmiješajte.

02

Lagano dolijevajte ulje, a zatim mlijeko. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakao, rogač i miješajte dok se smjesa dobro ne poveže.

03

Bjelanjke stucite u čvrst snijeg i lagano kuhačom umiješajte u smjesu.

04

Dodajte na manje komade grubo narezanu čokoladu, naribane oguljene jabuke i lagano promiješajte.

05

Smjesu ulijte u namašćen kalup za torte (Ø 22 cm) i pecite 25-30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Kad je torta pečena, izvadite je iz pećnice i pustite da se malo ohladi.

06

Ohlađen kolač obilno premažite čokoladnim namazom i pospite svježim borovnicama.

07

Savjet: Umjesto tamnim, tortu možete premazati i bijelim čokoladnim namazom.

Umjesto tamnim, tortu možete premazati i bijelim čokoladnim namazom.

podijeli

Proizvodi iz recepta