sastojci
- 4 jaja
- 80 g šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml mlijeka
- 115 g bezglutenskog brašna
- 100 g mljevenog rogača
- 2 žlice kakaa u prahu
- 80 g čokolade sa 70 % kakaa
- 2 jabuke (500 g)
- 1 prašak za pecivo
- 400 g čokoladnog namaza
- 150 g svježih borovnica
Način pripreme
U zdjelu stavite žumanjke i šećer, pa s pomoću el. miješalice pjenasto izmiješajte.
Lagano dolijevajte ulje, a zatim mlijeko. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakao, rogač i miješajte dok se smjesa dobro ne poveže.
Bjelanjke stucite u čvrst snijeg i lagano kuhačom umiješajte u smjesu.
Dodajte na manje komade grubo narezanu čokoladu, naribane oguljene jabuke i lagano promiješajte.
Smjesu ulijte u namašćen kalup za torte (Ø 22 cm) i pecite 25-30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Kad je torta pečena, izvadite je iz pećnice i pustite da se malo ohladi.
Ohlađen kolač obilno premažite čokoladnim namazom i pospite svježim borovnicama.
Savjet: Umjesto tamnim, tortu možete premazati i bijelim čokoladnim namazom.
Umjesto tamnim, tortu možete premazati i bijelim čokoladnim namazom.