sastojci
- 240 g integralnog brašna
- 120 g glatkog brašna
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 žličica cimeta u prahu
- prstohvat soli
- 1 vanilin šećer
- 4 zrele banane
- 1 jaje
- 120 ml mlijeka
- 120 ml ulja
- 120 ml meda ili javorova sirupa
- 100 g mljevenih oraha
Za kremu:
- 250 g sira mascarpone
- 60 g šećera u prahu
Za voćni umak:
- 200 g zamrznutih brusnica
- 100 g zamrznutih borovnica
- 70 g šećera
- nasjeckane pistacije za posluživanje
Način pripreme
Pomiješajte brašna, sodu bikarbonu, sol, vanilin šećer i cimet u jednoj posudi. Banane zgnječite vilicom te dodajte mlijeko, jaje, ulje i med. Suhe sastojke umiješajte u tekuće i na kraju dodajte orahe.
Smjesu istresite u kalup za kruh koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 1 sat. Banana-kruh ostavite u kalupu da se ohladi pa ga narežite na ploške, koje možete i prepeći.
Za kremu mascarpone sir pomiješajte sa šećerom u prahu. Umak pripremite tako da voće i šećer zagrijete i kuhate nekoliko minuta da dobijete umak. Po želji, voće možete i nasjeckati.
Ostavite umak da se malo ohladi. Poslužite banana-kruh s kremom od sira i voćnim umakom. Ukrasite ga nasjeckanim pistacijama.
Kombinirajte zamrznuto voće po želji neovisno o godišnjem dobu.