Banana-kruh s kremastim sirom i voćnim umakom

sastojci

  • 240 g integralnog brašna
  • 120 g glatkog brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica cimeta u prahu
  • prstohvat soli
  • 1 vanilin šećer
  • 4 zrele banane
  • 1 jaje
  • 120 ml mlijeka
  • 120 ml ulja
  • 120 ml meda ili javorova sirupa
  • 100 g mljevenih oraha

Za kremu:

  • 250 g sira mascarpone
  • 60 g šećera u prahu

Za voćni umak:

  • 200 g zamrznutih brusnica
  • 100 g zamrznutih borovnica
  • 70 g šećera
  • nasjeckane pistacije za posluživanje

Način pripreme

01

Pomiješajte brašna, sodu bikarbonu, sol, vanilin šećer i cimet u jednoj posudi. Banane zgnječite vilicom te dodajte mlijeko, jaje, ulje i med. Suhe sastojke umiješajte u tekuće i na kraju dodajte orahe.

02

Smjesu istresite u kalup za kruh koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 1 sat. Banana-kruh ostavite u kalupu da se ohladi pa ga narežite na ploške, koje možete i prepeći.

03

Za kremu mascarpone sir pomiješajte sa šećerom u prahu. Umak pripremite tako da voće i šećer zagrijete i kuhate nekoliko minuta da dobijete umak. Po želji, voće možete i nasjeckati.

04

Ostavite umak da se malo ohladi. Poslužite banana-kruh s kremom od sira i voćnim umakom. Ukrasite ga nasjeckanim pistacijama.

Kombinirajte zamrznuto voće po želji neovisno o godišnjem dobu.

podijeli

Proizvodi iz recepta