Apple cider float s karamel umakom i cimetom

Ukupno trajanje
10
Min
min

sastojci

  • 400 ml jabučnog cidera, hladnog
  • 200 ml gazirane mineralne vode
  • 4 kuglice sladoleda od vanilije (oko 200 g)
  • 2 žlice karamel umaka
  • 1 štapić cimeta
  • 1 jabuka, za dekoraciju
  • šlag, za posluživanje (po želji)

Način pripreme

01

U dvije visoke čaše ili staklene posude ulijte po 200 ml ohlađenog jabučnog cidera i 100 ml gazirane mineralne vode.

02

U svaku čašu ili staklenu posudu dodajte po dvije kuglice sladoleda od vanilije.

03

Prelijte sladoled s po jednom žlicom karamel umaka.

04

Jabuku narežite na tanke kriške i koristite ih za dekoraciju. U svaku čašu ili staklenu posudu umetnite nekoliko kriški jabuke i po jedan štapić cimeta.

05

Ako želite, na vrh dodajte šlag i dodatno ukrasite s još malo karamel umaka.

06

Poslužite odmah, dok je piće hladno i sladoled se lagano topi stvarajući kremastu teksturu.

podijeli