Apple cider float s karamel umakom i cimetom
10
PT10M Min
PT10M Min
min
sastojci
- 400 ml jabučnog cidera, hladnog
- 200 ml gazirane mineralne vode
- 4 kuglice sladoleda od vanilije (oko 200 g)
- 2 žlice karamel umaka
- 1 štapić cimeta
- 1 jabuka, za dekoraciju
- šlag, za posluživanje (po želji)
Način pripreme
01
U dvije visoke čaše ili staklene posude ulijte po 200 ml ohlađenog jabučnog cidera i 100 ml gazirane mineralne vode.
02
U svaku čašu ili staklenu posudu dodajte po dvije kuglice sladoleda od vanilije.
03
Prelijte sladoled s po jednom žlicom karamel umaka.
04
Jabuku narežite na tanke kriške i koristite ih za dekoraciju. U svaku čašu ili staklenu posudu umetnite nekoliko kriški jabuke i po jedan štapić cimeta.
05
Ako želite, na vrh dodajte šlag i dodatno ukrasite s još malo karamel umaka.
06
Poslužite odmah, dok je piće hladno i sladoled se lagano topi stvarajući kremastu teksturu.