sastojci
Tijesto za palačinke:
- 300 g glatkog brašna
- 200 ml tekućeg jogurta
- 200 ml mlijeka
- 4 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 40 g otopljenog maslaca
- 80 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prstohvat soli
Ostalo:
- ghee maslac za pečenje palačinki
- 200 ml javorova sirupa ili po želji više
- 50 g šećera u prahu ili po želji više
Način pripreme
Miksajte bjelanjke i prstohvat soli u čvrsti snijeg.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i oba šećera. Pjenjačom miješajte žumanjke, dodajte mlijeko i jogurt, miješajte da se svi sastojci povežu.
Spojite smjesu žumanjaka sa suhim sastojcima, lagano miksajte, dodajte otopljeni maslac. Na kraju kuhačom lagano umiješajte snijeg i odmah pecite palačinke.
Malu tavu dobro zagrijte, dodajte otopljeni maslac, smanjite vatru i pecite deblje palačinke promjera 10 cm.
Slažite 5 komada palačinki jednu na drugu, svaku prelijte javorovim sirupom, a gornju pospite šećerom u prahu i odmah poslužite.
Utaknite kockicu čokolade u palačinku razlivenu na tavi i prekrijte s malo smjese te pecite s obje strane.