sastojci
- 500 g glatkog brašna
- 2 žličice free from praška za pecivo
- 1 vrećica instant kvasca
- 100 g šećera
- 30 g kakaa u prahu
- 2 jaja
- 200 g sira mascarpone
- 80 g maslaca
- 1 žličica naribane korice limuna
- 100 ml mlijeka
- 1 žličica soli
Za glazuru
- 200 g čokolade za kuhanje
- 3 žlice čokoladnih mrvica
Način pripreme
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, kvascem, soli, šećerom i kakaom. Dodajte umućena jaja, razrađeni sir, 50 g otopljenog maslaca, naribanu koricu limuna i toplo mlijeko te dobro izmiješajte električnom miješalicom.
Premjestite tijesto na pobrašnjenu površinu i umijesite podatno glatko tijesto. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 - 2 cm i izrežite krugove (Ø 8 - 10 cm) te manjim okruglim kalupom (Ø 2,5 - 3 cm) izrežite im sredinu. Tako oblikovane kolutiće posložite u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje.
Prekrijte ih čistom kuhinjskom krpom i pustite da se dižu oko 30 minuta. Premažite ih preostalim otopljenim maslacem i stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 °C i pecite oko 20 minuta, dok blago ne porumene.
Kad se ispeku, ostavite ih da se malo ohlade pa ih s jedne strane umočite u čokoladu koju ste otopili na pari, pospite ih čokoladnim mrvicama i poslužite.
Umjesto čokolade za kuhanje možete upotrijebiti i bijelu ili mliječnu čokoladu.