sastojci

  • 500 g glatkog brašna
  • 2 žličice free from praška za pecivo
  • 1 vrećica instant kvasca
  • 100 g šećera
  • 30 g kakaa u prahu
  • 2 jaja
  • 200 g sira mascarpone
  • 80 g maslaca
  • 1 žličica naribane korice limuna
  • 100 ml mlijeka
  • 1 žličica soli

Za glazuru

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 3 žlice čokoladnih mrvica

Način pripreme

01

Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, kvascem, soli, šećerom i kakaom. Dodajte umućena jaja, razrađeni sir, 50 g otopljenog maslaca, naribanu koricu limuna i toplo mlijeko te dobro izmiješajte električnom miješalicom.

02

Premjestite tijesto na pobrašnjenu površinu i umijesite podatno glatko tijesto. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 - 2 cm i izrežite krugove (Ø 8 - 10 cm) te manjim okruglim kalupom (Ø 2,5 - 3 cm) izrežite im sredinu. Tako oblikovane kolutiće posložite u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje.

03

Prekrijte ih čistom kuhinjskom krpom i pustite da se dižu oko 30 minuta. Premažite ih preostalim otopljenim maslacem i stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 °C i pecite oko 20 minuta, dok blago ne porumene.

04

Kad se ispeku, ostavite ih da se malo ohlade pa ih s jedne strane umočite u čokoladu koju ste otopili na pari, pospite ih čokoladnim mrvicama i poslužite.

Umjesto čokolade za kuhanje možete upotrijebiti i bijelu ili mliječnu čokoladu.

podijeli

Proizvodi iz recepta